Första advent

Vi har väl inte direkt firat den, utan firat mig, Offes syster och Offes systerdotter i Västerås idag, med god lunch och tårta. Varför vi firade just oss tre var eftersom jag fyllde år i torsdags, Offes syster imorgon och lilla Emma senare i veckan.
Jag blir bara mer och mer kär i Offes minsta systerdotter, Elvira, den lilla goklimpen.
Vi hade en trevlig dag där borta.
Nedanför en bild på lilla Elvira, tagen med Offes lillebrors telefon.




Idag har jag dock tänkt på min mormor hela dagen. Idag är nämligen hennes 80 årsdag.
Saknar henne enormt mycket..
Jag älskar dig mormor, mycket mycket mer än jag tyvärr någonsin visade dig.
Nedanför följer den enda bilden jag har på mig och mormor tillsammans.
       

Ne, nu blev det för känslosamt, orkar inte mer nu. Natti!

Denna julhysteri...

Jag fattar inte varför alla ska stressa så med julen? Vad är vitsen?
Endel har redan fullt julpynt hemma!?
Själv har jag två julstjärnor, två snöflingeformade lyktor i köksfönsterna och en annan julblomma som jag inte minns vad den heter..
Jag tänkte ta och sätta upp mina ljusstakar idag, eftersom jag måste, då vi åker bort imorgon..

Julen kommer väl när den kommer? Varför tvinga fram allt?
Jag tycker det är tråkigt jag att det blivit som det blivit.

Nu ska jag bege mig ut på en promenad med vovvarna och leta adventsgran..

Riktigt seg idag

Min födelsedag blev en jättebra dag! Jag umgicks med Maria i några timmar runt lunch och vid 17 tiden åkte jag och min älskling in till Örebro. Där åt vi först mat på ett Steakhouse där jag fick plankstek, min absoluta favorit, och Offe tog en biff. Där hade vi det jättemysigt med god mat och sällskap av varandra.
Sen tog vi och promenerade en sväng i Örebro innan det blev bio där vi såg den nya Bondfilmen. Jag tyckte väl inte att filmen var den bästa, men vi hade en mysig kväll.

Vi var hemma strax efter 23 på kvällen och det var bara att ge sig bums i säng för vi hade bestämt oss för att åka ner till Bauhaus som öppnade i Örebro idag. Om man var där mellan 5.30 och 6.30 med en skottkärra var man med och tävlade om 10 000:- i presentkort på just Bauhaus. Dom skulle även försöka så världsrekordet med flest antal personer med skottkärror på samma plats.
Så strax efter 6 var vi där, trötta med varsin skottkärra. Vi fick stå i kö och sen fick vi en varsin "lott" som man skulle skriva på vad man tyckte var bra med Bauhaus med max 5 ord. Jag skrev lite klatschigt "Trevliga produkter till underbara priser".
Sen kom väntandet.. Jag tyckte det var så segt.
Under tiden vi väntade på utlottningen av presentkorten så fick vi reda på att vi slagit rekordet med mer än 100 personer.
När dom väl lottade ut pengarna, 10 pers var det som skulle få ett varsit presentkort, var jag så nära med mitt lottnummer hela tiden. Sen hörde jag "och nästa nummer: 023............... 0!"
Men vad tusan!? Det är ju jag!?
Så jag gick stolt fram viftandes med min lapp och jag vann ett presentkort!
Hur många gånger i livet händer en sån sak? Jag är helt överlycklig!

 





Så just nu är det segt, vi har sovit middag, men jag har så svårt för att sova på dagen och blir så vimelkantig när jag väl kommer upp igen. Så ikväll händer det inte mycket..

Och tack för alla underbara gratulationer jag fick igår!

Happy birthday to me!

Grattis grattis säger jag till mig själv idag. =)
Det stod på birthday.se att jag föddes för 8036 dagar sen. Jisses..

Nu på förmiddagen ska jag ta det lugnt. Sen ska jag iväg med Maria in till stan och äta födelsedagslunch. ;)
Och min underbara älskling böt skift (från eftermiddag till förmiddag) idag så vi kan åka till Örebro ikväll och äta god mat och titta på bio. =)

Ha det så gott idag på min födelsedag! =)

Trött och glad för ledighet

Efter jobbet tog jag en shopingrunda. Fick tack och lov tag i en vinterjacka, det behövde jag! Blev tyvärr dyrt, men jag köpte bra kalité så jag hoppas jag kan ha den i några år.
Fick tag i dom flesta julklapparna med. Skönt att redan ha det klart!

Jag var hemma igen vid 19.30. Så jag är riktigt trött vill jag lova efter att ha varit hemifrån i lite mer än 12 timmar..

Och vad är det för dag imorgon? Jo min födelsedag! =)
22 år... Hm, åren tickar på. Var inte jag 15 nyligen? ;)

Hej på er!

Ledsen att jag är så dålig på att skriva här numera.. Det är rätt mycket jobb just nu och lite övrig tid.
I helgen har min älskling haft en kompis från Skövde på besök. Eftersom vi (än så länge) inte har något gästrum så fick han sova på soffan så jag varnade honom för att en viss liten fröken brukade sova där på nätterna och säkert skulle komma och buffa på honom på natten. Jag fick ett svar med liknande ord "äh, jag kommer att knuffa ner henne, hon kommer inte få någon match mot mig."
När jag kommer upp på morgonen efter ,då jag skulle iväg till jobbet, ligger Mattias ihopkrupen till en boll i soffan och Tessie ligger bakom honom och sträcker på sig. Haha!
När jag kom ut från köket efter att ha ätit frukost och är klar för att åka kunde jag inte hålla mig för skratt och var tvungen att ta en bild. (Bilden är tagen med min mobil i ett mörkt rum, därav den dåliga kvalitén, och fråga mig inte varför han sover med kläderna på)


Nu sitter jag och laddar inför att åka till jobbet. Börjar kl 15 och jobbar till stängning. Undra fall julruschen börjar komma snart? På torsdag har Ikea i Örebro extraöppet till 22. Hjälp, tur att jag är ledig då. ;-)

Besök från Enköping

Vi hade den äran att ha besök av mamma, pappa och morfar igår!
Åh vad trevligt det var, och att mofar var med också! Han har inte varit här på 2 år nu så det var mysigt att få visa upp bygget för honom!
Vi åt god fiskgryta och jag fixade till en efterätt på kladdkaka, vaniljsglass, vispgrädde och kolasås, som inte alls smakade illa. ;)

Idag har vi varit på bygget en liten stund, jag satte in handtagen på dörrarna och spacklade och Offe satt lister och foder.
Nu har vi precis kommit hem från en fyrhjulingsrunda där vi åkte till Maria och kollade på stallet som de håller på att bygga.


Ne, nu ska jag bege mig upp på bygget igen och foga lite.
Nedan är bilder på dom nylagda golven, i hallen och i badrummet!


 


Trött och less

Less på vad? Allt, i alla fall idag. Alla har vi väl såna dagar?

Jag önskar så att jag bara kunde knäppa med fingrarna så allting blev klart på bygget..
Nu ligger i alla fall golvet inne i badrummet och min sambo var duktig och la klart det i hallen idag! Babysteps...


Har vi äntligen kommit på det nu?

Hur badrummet ska se ut?
Varför min förra idé inte funka var för att dom på kakelbutiken sa att det inte skulle bli bra.
Så nu försöker vi med detta. Vitt kakel runt om, förutom en "stapel" vid handfatet och en markeras duschhörna med grön kristallmosaik, i två olika gröna nyanser. Kan bli snyggt mot golvet vi ska ha!
Slänger in en liten skiss som jag ritat lite på ikväll.


Idag har Tilda varit duktig och vallat får. Jag har varit lite uppe i bygget och spacklat. Sen har jag funderat och funderat på badrummet. Och så har vi kollat på Narnia, Prins Caspian. En riktigt bra film! Jag gillar Narnia!

Nu är det dock alldeles för sent och det är dags för sängen. Imorgon börjar jag jobba 15.00.

Lite sent påkommet

Men jag har sett det i alla fall!
Kolla vad jag hittade på min tatuerares hemsida!


Han har inte många bilder med på sidan, men min är en av dom!? Weei

Fredag och ledig

Inte hänt mycket idag, endel plock här hemma bara.
Tvätt, disk och sånt..

Knappt varit något på bygget tyvärr. Var dock inne och kollade på kakel till badrummet och köket.
Köket är klart, badrummet är fortfarande ovisst.. Jag tycker inte alls om det där badrummet, tycker ärligt talat att det börjar bli jobbigt nu.. Dom visar 1000 olika förslag och alla säger bara "ni får gå hem och fundera på det"..
Det värsta är att jag och Kristoffer aldrig riktigt kommer överens angående färgkombinationer.

Har även hunnit varit barnvakt i 1 timme till Ludvig, Alma och lilla Elvira. Ludvig och Alma satt bara framför tven så jag fick gulla med Elvira, en 4 månaders liten tös. Otroligt go!
Dom är ju så mysiga. Jag tycker om att ha dom till låns, mysigt att vara med dom små en stund och sen lika skönt att lämna tillbaka dom till sina föräldrar.

Ledig!

I tre dagar framöver!! Weei
Imorgon ska vi in till stan och kolla kakel och klinker.

Min kära älskling mådde inge bra igår när han skulle åka iväg så han stannade hemma. Så nu ska vi spendera helgen uppe på bygget. Hoppas så att vi hinner med en hel del!

Just nu är det riktigt skönt att få vara lite ledig nu. Vill spendera så mycket mera tid i bygget så vi kan flytta någon gång..


Tänkte avsluta detta inlägg med en liten bild på den snygga hjälmen min arbetskamrat har fixat till oss som vi ska ha på oss nu framöver när vi lossar lastbilarna. (Efter olyckan som var i veckan)
   

Ont i tummarna

Har stått nästan hela arbetsdagen och monterat möbler som ska stå som visningsex i varuhuset. Riktigt kul, blev endel barnmöbler, pluttiga och söta. =)
Så nu efter allt skruvande så har jag bra ont i tummarna.

Hade en liten olycka på jobbet idag då en arbetskamrat körde in i rampen när han skulle lossa lastbilen.. Stackarn, slog i huvudet så det började blöda och yr blev han.
Man får vara jäkligt försiktig när man kör truck, de är tunga och farliga!

Imorgon är det jobb 7.45-15, skönt med kortdag!
Och min älskling åker bort.. Hm, det tycker jag inte om. =( Blir borta till Lördag.
Jag var sugen på en sväng till Enköping på fredag när jag är ledig, men det tillåter inte ekonomin just nu tyvärr.. Att pengar ska behöva styra allt!?

Ne hörruni.. Nu ska jag nog krypa ner i säng.
Ha det gott! 

Jobb, jobb, jobb

En hel del jobb och ännu mera strul idag.. Typiskt..

Imorgon blir det en skitstart på dagen, vi ska ha kampanj på en soffa så vi får in massvis med såna till VU imorgon och har egentligen inte plats för dom.. Knök och bök.

Blir inte mycket mer än jobb, mat och sova just nu, 6 dagar i rad.

Kram på er!

Trött och seg

Sitter här och vill bara gå och lägga mig. Helt sjuk dag på jobbet idag, satt inte mer än 1 minut idag (än på min rast såklart).
Det var bara spring, struliga kunder och struliga incidenter.
Imorgon väntar den jobbiga dagen, 8-18.20. Hoppas det är lite lugnare imorgon..

Sitter och väntar på min sambo som jag inte träffat än efter jobbet, han är ute i verkstan och fixar med någon moped han var tvungen att fixa.

Hur är det med er?

Snart åker vi iväg

Vi ska över till Klas ikväll, med oss har vi Moritz och vi ska ha "korvfrossa"? Jaja, blir väl kokt och stekt korv med bröd och att umgås! =)

Idag har jag hunnit med och målat inne i förrådet och umgåtts med Maria. Riktigt trevligt! Äntligen vill jag säga!

Kram på er! Dags att åka

Fyndade mer igår!!

Ja, jag älskar fyndhörnan på Ikea! Det finns ju så mycket bra grejer där! Och endel är det inte ens fel på.
Precis så var det på dom grejer jag hittade igår, ett tvättställ och en matta, båda hade varit utställningsex, därför inget fel på dom. Båda fick jag till halva priset, inte fel alls!
Var även in och böt 40 luckan jag köpt fel, så nu är köket snart komplett med basen! =)



Nu ska jag ta och gå upp på bygget och spackla och måla lite, men jag skriver nog mera ikväll!

Äntligen hemma

Så känns det verkligen.
Var en rätt seg dag på jobbet idag, men rätt underhållande ändå. Alltid kul att skratta åt vissa kunder och deras beteenden!
Imorgon är jag ledig, vilket känns ännu bättre!

Ville bara blogga och visa den underbara syn jag möttes av när jag kom hem. Det lös på övervåningen och såg så välkomnande ut! Åhh vad jag längtar!



Spännande!

Jag fick ett sms av min älskling för en stund sen;
"Överraskning 16e januari. Vi åker med buss från Linde 15.30 och kommer hem på kvällen."
Åh vad roligt! En överraskning! Undrar vad vi ska hitta på. Jag blir ju jättenyfiken!

Idag har jag inte gjort så mycket, sov rätt länge, sen gick jag ut och plockade in mina fynd och skåpluckorna jag köpte på Ikea igår! =) (som låg kvar i bilen då jag kom hem vid 22 tiden)
Gjorde två suveräna fynd! Sen klantade jag mig med och köpe en 40cm lucka istället för en 30.. Typiskt.. Tur att man jobbar där så att man är där ofta. ;-)
Här nedan ser ni bilder på fynden jag gjorde! Två produkter jag älskar från Ikea! =)



Jobbar 15-20.20 idag igen. Rätt bra pass, tycker jag själv.
Imorgon är jag ledig! Tänkte försöka hinna med så mycket jag kan i bygget då och även träffa Maria en sväng.. Vi har sagt länge nu att vi ska ses men båda har så nedrans mycket att göra hela tiden..
Ne, dags för lunch, sen ska jag plocka lite med tvätt innan det är dags att åka till jobbet.

Jag har kommit på en idé till badrummet!

Jag som har så jäkla svårt för att bestämma mig hur vi ska göra med kakel på väggarna i badrummet...
Jag kanske äntligen har kommit på lösningen!?
Tror det kan bli riktigt snyggt!
Tänkte rita på det ikväll på jobbet om det är lungt.

Här nedan ser ni inspirationskällan! =)

Kort dag innan jobbet

Vaknade vid 8 och väntade golvläggaren snart. Jag väntar fortfarande.. ;-)
Väntar även på filtrationen till avloppet som ska komma idag. Det känns så bra, det har jag väntat på lääänge!

Igår var min älskling duktig uppe på bygget, han gjorde iordning för golvläggaren som ska prima(?) och flytspacka golvet i badrummet, började sätta lister runt dörren in till badrummet och satte brädor kring ytterdörren (vet ej vad det kallas, men ni ser på bilden).

  


Jag har hunnit med att spackla det han satte upp kring ytterdörren och kring badrumsdörren, har även målat lister och ett bord. Känner mig rätt pigg och kreaktiv idag. Nu är det dags att plocka med disk och se vad jag kan hitta på för roligt till lunch. Sen åker härifrån vid 13 så jag hinner handla på Ikea innan jag börjar jobba på Ikea. ;-)


Ha det gott!

Både "bu och bä"

Började dagen med att jag skulle skynda mig iväg till jobbet, och så ramlade mopeden på flaket (som jag skulle leverara till en kund efter jobbet). Precis vad jag behövde, en moped värd 14000 som rasar och slås sönder..
Sen kom jag lite sent, typ nån minut, till jobbet.. Sen så hade TS lånat våran truck, så det blev fördröjning med inleveransen. Sen märkte jag att min plånbok saknades, jaha, då hade jag glömt den hemma med...

Trots detta blev dagen okej.

Imorgon jobbar jag 15-20.20. Böt bort mitt förmiddagspass med en arbetskamrat.
Så jag får ta emot golvläggare som kommer imorgon och primar(?) vårat badrumsgolv och leveransen av brunnen som kommer imorgon förmiddag med. =)


Vad hinner man på 4 dagar?

Ingenting!
Jag är så besviken.. Jag kan ju inte göra någonting vettigt där uppe.. Tycker jag själv..
Det jag tycker att det jag har slitit med nu i 4 dagar inte syns.. 
Okej, lite resultat, men det kan man ha gjort på en dag, det som syns.

Varför kan jag inte gräva ner brunnen, koppla in elen, bygga klart trapphuset, kakla badrummet m.m?

Imorgon är det dags för jobb igen, tänkte köpa med mig de luckor som saknas till köket så är stommarna klara sen!


Här kommer bilderna på det jag fixat och som syns under dessa 4 dagar.
 Målade sprikplattorna som håller ihop limträbalkarna svarta
 Målat och spacklat dörrfoderna in till sovrum och gästrum
 Målat och fogat runt köksfönsterna
 Målat och spacklat inne i förrådet

Är helt slut..

Idag har jag, håll i er nu...
Burit ner våran gamla soffa från bygget in i bilen, plockat med disk, kört in soffan till Elin som köpte den, handlat, spacklat i förrådet, spacklat lite runt dörrar, plockat in ved, målat i förrådet, målat runt fönsterna i köket, målat kring dörrarna in till sovrummet och gästrummet och nu äter jag mat...
Sitter jag här med min lyxmat, potatismos och fiskpinnar! ;-) Men det är så gott när man är trött och hungrig!

Så japp, äntligen blev vi av med våran gamla soffa som stod uppe på bygge och tog plats. Det kändes så skönt!
Nu har dom en soffa och vi utrymme! =)

RSS 2.0