Bilder från min födelsedag

Igår hade jag en rikgit bra födelsedag!
Vi fick besök av Mamma, Pappa, Morfar och Andreas. Tillsammans hade trevligt och åt en massa gott!
Sen var de tyvärr tvugna att åka hem ganska tidigt pga mörkret..
Precis innan dom åkte vidare mot Enköping kom mina svärföräldrar och Offes bror över på lite fika.

Mobilen pep på nästan hela dagen med grattis sms. =)

Efter det tog jag och älsklingen det lugnt med 3 filmer. Det var underbart att bara sitta där i soffan med honom och må gott.

Tack alla inblandade för en mysig födelsedag!




Happy Birthday to me!





Godmorgon!
Idag fyller jag 24 år... Hej och hå.. Vart tar tiden vägen? Var inte jag 15 nyss? ;)
Idag är även min sista födelsedag utan barn.. Tänka sig att om ett år sitter jag med en liten bebis som är närmare ett halvår.. Det är något som är väldigt svårt att få in i huvudet.

Dagen till ära väntar jag besök från mamma, pappa, morfar och min bror Andreas, kanske även Andreas flickvän, om hon inte pluggar. =)
Jag har gjort smörgåstårta och en födelsedagstårta med bär och marsipan. =)
Nej, nu ska jag äta klart min frukost.


little baby in there

           
Tänk att det ser ut såhär i min mage nu.. Det är helt galet att det växer en liten bebis där inne. Ibland får jag påminna mig själv att jag faktiskt är gravid.
Och nu börjar det kännas, det känns att magen blir hårdare och att det växer där inne.
Jag kan inte längre ha mina byxor som jag hade förut, som till och med var lite förstora då. Så jag bär numera mammabyxor, nervikta. Otroligt tacksam för att min syster gett mig en massa gravidbyxor, jag kommer inte behöva köpa ett enda par.
Vi pratar mycket om det här hemma, men det är så overkligt att vi ska få en liten bebis här hemma i sommar.


Helgen som varit

Sent i Fredags kväll kom Angelica hit.
Vi satt och pratade ett tag och sen tog vi kväll.
Igår tog vi det lugnt när vi vaknat, åt frukost och pratade lite.
Sen åkte vi iväg och tittade runt i lokalen vi ska vara i på bröllopet. Vi fick verkligen en massa bra saker planerade, både där och under hela helgen!
Efter det blev det lugna gatan innan det var dags att göra sig iordning för att åka ner mot Örebro och LADIES NIGHT! =)
I år tog jag med mig kameran, som jag inte gjorde förra året eftersom jag inte trodde att man fick. Men tror ni inte att betterierna som satt i var helt slut!? Jo såklart.. Det är ju så jäkla typiskt!
Jag hann få 4 bilder, en på scenen innan showen, en på Angelica, en på mig och en suddig bild på grabbarna i öppningsnumret.. Så jag fick ta några kassa bilder med min mobil. Men ja.. Som sagt, de blev otroligt dåliga!
Men vi hade en underbar kväll! Det är helt galet vilken stämning det är!

                        
                        
                        

Efteråt var vi och köpte en varsin skiva och fick den signerad av Brolle. =) Igentligen hade jag velat ha en från Andreas Johnson med, men jag fick ju både hans blommor och autograf förra året! ;)

                        
                        


Dags att bestämma brudklänning!

Igår var jag in och pratade med en kvinna på Brudspecialisten i Örebro om klänningar och det "lilla problemet" att jag är gravid och kommer att vara i vecka 22 när vi gifter oss.
Hon sa dock att jag med största sannorlikhet kommer att slippa mamma-klänningarna. Och det kändes faktiskt rätt roligt. Hon sa att vi kommer att satsa på en klänning som är några storlekar för stor och som har snörning i bak. Det kändes lite roligt.
Så på Torsdag klockan 11 ska jag in och prova klänningar, eftersom jag inte vet exakt vad jag vill ha för modell så kommer det bli några olika. =)

                        
                         (bild lånad från internet)

Med mig kommer min älskade mamma att vara på Torsdag! Hon är så gullig så hon kommer över med tåg för några timmar för att vara med och titta på klänningar tillsammans med mig och sen ta en lunch innan jag måste till jobbet och hon hem igen.

 


Varit på kvinnoklinikens akutmottagning..

Idag åkte jag till jobbet i hopp om att kunna klara av att jobba igen.
Kom dit och det kändes helt okej. Men sen kände jag hur det gjorde mer och mer ont så jag ringde till kvinnokliniken på Örebros lasarett för att rådfråga.
Efter vi pratat en liten stund, jag och barnmorskan så tyckte hon att jag skulle ta mig in akut till dom. Inte akut att jag skulle skynda mig, men hon ville att någon skulle titta på mig.
Tar mig från jobbet, i bilen blir jag otroligt rädd, panikgråter och är inställd på det värsta.
Kommer till sjukhuset, fick sätta mig ner och vänta. Sen tar de urinprov, blodprov och blodtryck. Sen fick jag sätta mig ner i nästa väntsal.
Tankarna bara flög runt i huvudet och jag var fortfarande inställd på att åka därifrån med vetskapen om att någonting hade gått fel med graviditeten.
En läkare ber mig komma in, vi pratade lite om hur jag mådde i övrigt och alla frågor angående allergier och tidigare problem osv.
Sen fick jag lägga mig för en gynundersökning där hon klämde och kände och ja.. Allt det där obehagliga.
Efter det gjorde hon ett ultraljud för att titta fall hon såg något. Och hon såg en liten cysta på livmodern, men den var mycket liten och hon var inte orolig över den. Sen tittade vi på Liten tillsammans.
Jag har fått se vårat lilla mirakel! Snacka om kärlek vid första ögonkastet. Såg det lilla huvudet, kroppen och hjärtat som tickade!
Läkaren upplyste mig om att allting ser fint ut och att bebisen ligger där den ska i livmodern.

Så jag fick åka hem. Antagligen är det cystan eller växtvärk jag känner av som gör ont.



Såhär ungefär såg mitt ultraljud ut, detta är inte våran bebis, jag har lånat bilden från internet. För jag fick tyvärr ingen kopia från undersökningen.



Jag är i alla fall otorligt lättad över att allting är bra med Liten, nu kan jag andas!

 


Hemma idag igen..

Har varit hemma från jobbet både måndag och tisdag pga att jag har ont i "magen".. Det är svårt att beskriva. Jag har ju inte direkt ont i magen, mer utåt höfterna. Känns nästan som ett håll..
Igår ringde jag och pratade med en rar barnmorska nere i Örebro på Kvinnokliniken och hon tyckte jag skulle komma in på en kontroll. Hon tyckte att jag inte skulle bli orolig men ändå att det borde kollas på. Så jag sitter nu och väntar på att min BM (barnmorska) ska ringa upp mig...
Igår blev jag orolig i alla fall.. Med alla hormoner som är i kroppen är man så otroligt överkänslig. Men idag är jag inte speciellt orolig.. Jag har ju faktiskt inte ont i livmodern utan mer åt höfterna..
Hoppas det bara är något nu när kroppen ställer in sig på graviditeten så jag slipper problem med fogarna under hela tiden. Då kan det bli jobbigt..

Men men.. Vi får se vad BM säger när hon ringer upp.

Fogar som gör ont kan jag stå ut med, bara Liten får må bra.
Det glömde jag tala om igår i inlägget. Vi kallar den lilla i magen för "Liten".



Ps. Angelica är så söt! Kolla vad hon skrev i sin blogg! =)
Angelicas inlägg om liten

En liten förklaring på den låga uppdateringen här..

Nu äntligen har vi "kommit ut" med nästa stora händelse i vårat liv.
Om allting går som det ska så kommer vi i början av Juni att bli föräldrar!
Jag har inte velat skriva någonting här för det känns som att jag ljugit för alla hela tiden.
Jag är tidig i graviditeten, har gått 9 veckor och 4 dagar.
Jag pratade med min barnmorska om när man skulle berätta, hon tyckte att jag kunde berätta eftersom jag kändes så trygg i mig själv.

Så två enorma förändringar i våra liv väntar, Bröllop i Januari och bebis i Juni! =)

 

Pregnancy%20ticker


RSS 2.0